ZADAR - Na državnom natjecanju iz matematike Marin Varivoda, učenik 2. razreda Matematičke gimnazije Franje Petrića postao je državni prvak, dok je učenik 1. razreda MIOC-a Noel Lakić osvojio drugo mjesto.

Njihova je mentorica bila a tko drugi do nastavnice matematike Aide Vlainić. Supermentorica, kako ju je nazvala ponosna ravnateljica MIOC-a Blanka Pedišić, imala je  ovaj put i svog asistenta - Daniela Paleku, zadarskog matematičkog genijalaca koji je svoje slobodno vrijeme studenta na PMF-u posvećivao novim matematičkim snagama - Marinu i Noelu, koji je završio i na državnom natjecanju iz fizike i kemije. Obojica učenika, čiji je potencijal u MIOC-u odmah prepoznat, završili su OŠ Šime Budinića. 
Državnom prvaku i viceprvaku srednjih škola pridružen je i državni prvak osnovnih škola Namik Agić, učenike 6. razrada OŠ Kruno Krstić, kojem je mentor otaca, nastavnik matematike i fizike Emir Agić u toj školi.

Zadar je na državnom natjecanju u Primoštenu dobio Tri Matematičara - kojima izražavamo iskrene čestitke, a mentorima divljenje zbog ustrajnog rada s talentiranim učenicima i rezultatima koje postižu.