U Hrvatskom saboru danas se vodi burna rasprava o prihvaćanju prijedloga zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku tzv. "lex Agrokor".

SDP-ova zastupnica i kandidatkinja za zadarsku gradonačelnicu Sabina Glasovac povukla je paralelu sa Zadrom, naglasivši kako je privatizacijom u Zadru uništeno 12 tisuća radnih mjesta.

- Kako bi sada bili sretni radnici zadarske Mljekare, Zadranke, Vinil-plastike, Adrie, Borisa Kidriča, Croatia Zadar Linea itd. da nisu pali pod nož HDZ-ove privatizacije. Uništene su tvornice, ljudi su istjerani na ulice da bi se napravili elitni stanovi. No, da su živjeli u ovo vrijeme, imali bi ovaj zakon. Ali oni nisu imali tu sreću, poručila je Glasovac dodajući kako se gospodarski sustav mogao zaštititi samo sprječavanjem monopola na tržištu i zaštitom radnika s plaćom od svega dvije tisuće kuna. 

- Država je trebala reagirala na pravi način kad se nisu plaćali mali dobavljači. Odbacujem tvrdnju da ste se u donošenju ovog zakona vodili načelima socijalne pravednosti jer on pogoduje samo krupnima i velikima, rekla je Glasovac.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković joj je odgovorio da se nijedan grad u Dalmaciji od 90-ih nije razvio kao Zadar. 

- Ne trebate biti ekspert za primijetiti to, dovoljno je da posjetite grad i prva impresija je takva. O Zadru i njegovom razvoju, prometnom položaju, poduzetničkom duhu, brojnim kulturnim i drugim sadržajima koje kao jedan od najvećih dalmatinskih gradova svojom turističkom ponudom radi - to neka odluče Zadrani. Namjera Vlade zaista je omogućiti jednakopravan položaj svih dionika koji se tiču najveće hrvatske kompanije. Svi će biti zastupljeni, od najvećih do najmanjih. Vjerujem da ćete, kada se stišaju političke konotacije i rasprave, vidjeti tu pravu intenciju zakona, poručio je Plenković.