ZADAR - Završeno je uređenje i opremanje Malog Arsenala, posljednjeg objekta iz EU projekta HERA, te je otvorenje najavljeno 27. travnja u sklopu Županijskih dana.

Tko će i kako upravljati tim prostorom još nije dogovoreno između Zadarska županije, čiji odjel za turizam to mora ugovoriti s Ministarstvom kulture, odnosno ovdašnjim Konzervatorskim odjelom. Mali Arsenal bit će multimedijalni prezentaciji centar u kojem će posjetitelji moći upoznati sve o zadarskim bedemima koji su dio projekta HERA, uz već uređana vrata sv. Krševan i prolaz cara Augusta.
Projekt unutrašnjeg uređenja i izbor opreme u spoju drevnog i modernog, što se osobito odražava na polukružnim metalnim vratima, potpisuje autorski dvojac Iva Letilović i Igor Pedišić.
Njima je povjeren i projekt uređenja Trga tri bunara na kojem je Mali Arsenal a koji je i dalje parkiralište s zapuštenim  povijesnim bunarima. U nekoj viziji i  prema najavama gradske vlasti, to bi trebala, zajedno s hotelom Bastionom i ostacima Kaštela, biti jedna kulturno - turistička cjelina.