Danas je u prostorijama SDP-a na Trgu pet bunara potpisan koalicijski sporazum SDP-a, HNS-a i DSU-a za izbore za Županijsku skupštinu Zadarske županije. 

Kandidatkinja za županicu Renata Sabljar Dračevac naglasila je osnovne smjernice zajedničkog programa - zapošljavanje mladih, brendiranje Zadarske županije kao cjelogodišnje turističke destinacije i uvođenje školskog obroka za svako dijete. 

- Sredstva se mogu povući iz EU fondova, ali i razmještajem u proračunu Zadarske županije, poručila je Sabljar Dračevac dodajući kako je SDP otvoren i za suradnju s drugim strankama sličnih svjetonazora. U tijeku su i pregovori s HSS-om.

Na svečanom potpisivanju koalicijskog sporazuma predstavljeni su i kandidati za dožupana. Osim već ranije istaknutog Nina Mrčele, dugogodišnjeg aktivista Foruma mladih SDP-a, mjesto kandidata za dožupana pripalo je HNS-ovom Milanu Stojanovu, predsjedniku Županijskog odbora stranke. 

- Bio je vijećnik Općinskog vijeća u Pakoštanima. Predsjednik je Mjesnog odbora Drage te član središnjeg odbora HNS-a RH. Po zanimanju je elektrotehničar, a umirovljen je nakon ranjavanja u Domovinskom ratu, predstavila ga je Mila Butić. 

U ime DSU-a sporazum o koaliciji potpisao je potpredsjednik stranke i županijski vijećnik Robert Pelicarić.