ZADAR - Županijska skupština donijela je odluku o izmijeni Statuta zadarska bolnice kojim su ukinuta mjesta pomoćnika za pravne i financijske poslove.

U skladu je to sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti, tumače iz Ravnateljstva zadarska bolnice, kojem smo postavili to pitanje obzirom da je Vesna Zubčić, bivša pomoćnica za financije  u javnosti najavila sudsku ovrhu povratka na prijašnje radno mjesto. Ona je sudskom presudom vraćena u Bolnicu, ali ne na isto radno mjesto koje je praktički ukinuto. Nakon što je Zubčićeva dobila dvostruki otkaz, na mjesto pomoćnika za financije je imenovan Nino Funčić. Međutim, on kao i pravnica Vedrana Vitlov više nisu pomoćnici nego voditelji dviju važnih službi u bolnici koja ima 1200 zaposlenika. Uz ravnatelja, dr. Željka Čulinu i njegovog zamjenika dr. Edija Karuca, ostala je pomoćnica za sestrinstvo, odnosno glavna sestra što je i dalje Ivana Gusar. Na mjesto novog pomoćnika za kvalitetu bolnice, ravnatelj je imenovao dr. Nevena Birkića, koji je jedno vrijeme bio i v.d. ravnatelj bolnice, ali i potencijalni HDZ-ov kandidat za župana.

O tome koji je ugovor dobila Vesna Zubčić iz Ravnateljstva bolnice ne žele se očitovati jer je to, navodi se u pisanom odgovoru zadiranje u privatnost djelatnika i radno pravo. Bolnica poštuje sudske presude i po njima postupa, poručio je ravnatelj Čulina u pisanom odgovoru, ograđujući se o bilo kakvih izjava i komentara o slučaju Zubčić. Pri čemu je zaboravio kako je bolnica javna ustanova od općeg interesa.