ZADAR - Na Općinskom sudu u Zadru krajem travnja održat će se drugi krug javne dražbe za preostale nekretnine Zelene punte u Kukljici. Za prodaju  bila je utvrđena ukupna početna cijena od 78.9 milijuna kuna.

Na prethodnoj dražbi prodana su za 30 milijuna kuna tri dijela turističkog kompleksa koji je svojedobno bio u vlasništvu varaždinskog Coninga. Nad  turističkim naseljem pravo ovrhe polaže Esret banka za nevraćen kredit od 29 milijuna kuna.

Banka je otkupili jedan dio, dok su na još dva dijela pravo prvokupa dobila tvrtka Adriatic Tourist Resort. Tvrtka je to koja se bavi poslovanjem s nekretninama a u vlasništvu je grupacije iz Velike Britanije i Sj. Irska. Zbog sudske zabilježbe na pravo prvokupa tvrtke Adriatic Tourist Resort prethodna dražba je bila odgođena. Oni su dobili pravo prvootkupa i rok od 60 dana da uplate iznos od dvije trećine utvrđene cijene dijela Zelen punte. Direktor tvrtke je Rikard Fuchs, sin bivšeg ministra znanosti Radovana Fuchsa.

Na dražbi koja je zakazana 25. travnja naći će se najvrjedniji dio Zelen Punate koji se prodaje za pola od utvrđenog početnog iznosa od 33 milijuna kuna. Je li se banka naplatila ili će prepustiti prvokup trgovcima nekretninama, doznat će se nakon dražbe.