ZADAR - Marko Pupić Bakrač kandidat je za župana kojeg je danas istaknula Akcije mladih i nezavisnih na pressici ispred Zadarske županije.

Nakon što je Kalmeta pao u Gradu, znala sam da će Marko krenuti na Županiju, kazala je Marjana Botić, kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra. Oni su izrazili bojazan kako će se dosad stabilan proračun Županije biti predmet interesnih skupina.

- Upravo se ekipira postava za to raskućiti i orobiti Županiju na čelu s potrčkalom ratnih profitera. Glas za tri slova H D i Z je glas za torbara i njegovu kliku, kazao je Pupić Bakrač, dodavši kako se  zato mijenja fokus njegovog djelovanja s Grada na Županiju.

On je prozvao i županijsku organizaciju SDP-a, nazvavši ih kolaboracionistima koji su na federe dizali ruke u HDZ-u.  

- Glas za S, D i P glas je za najsramotniju županijsku organizaciju SDP-a u državi. Županijska skupština iznjedrila je i novi slučaj Peroš u liku i djelu Draganja Rnja. Glas za AM i nezavisne je borba do posljednje kapi krvi protiv njihovog kriminala i kolaboracionizma, najavio je Pupić Bakrač.

Njega je Ante Rubeša predstavio kao nezavisnog kandidata na listi AM i nezavisnih koji je svoj politički opus u posvetio otkrivanju kriminala u javnoj sferi vlasti.

Kandidati AM i nezavisnih, koji će svoje liste predstaviti nakon predizbornih dogovora o koalicijama, žele premjestiti sferu odlučivanja u gradskim vijećima i županijskoj skupštini umjesto u dosadašnjim interesnim grupacijama HDZ-a i SDP-a, kazala je kandidatkinja za gradonačelnicu Zadra.

Marko Pupić Bakrač nije spomenuo imenom niti jednog protukandidata za mjesto župana. - Nemamo mi njih što spominjati. Gradska organizacija SDP su djeca cvijeća, žive u nekom drugom svijetu, a županijska surađuje s HDZ-om. Te dvije organizacije su u međusobnom ratu i oni nisu nikakva oporba Glas za SDP je glas za karijeru Sabine Glasovac, a u županijskom SDP-u to je glas za HDZ. -Oni su sramota. Čak toliko da im je Dragan Hrnj i dalje predsjednik kluba SDP-a, kazao je Pupić Bakrač. 

Za HDZ je rekao da je troslojni, a onaj domoljubno - hrvatski dio Pupić Bakrač je pozvao da se suprotstavi ovom što se planira raditi u Županiji.


View on YouTube

Za zajednički izlazak na izbore u IX. izbornoj jedinici, Akcija mladih pregovora s Mostom, sa Živim zidom i svim trećim opcijama. Uz uvjet da oni imaju glavnu riječ i da nema postizborne koalicije s dvije najveće stranke, istaknuo je trojac AM i nezavisnih.