U osnovnoj školi Petra Preradović danas je otvorena obnovljena knjižnica koja je pretvorena u multimedijsko središte zahvaljujući potpori Grada Zadra i suradnji s Odjelom informacijskih znanosti zadarskog sveučilišta.

Na današnjem otvaranju knjižnice, dizajnirane u opuštajućoj zelenoj boji, bili su i gosti iz knjižničarske struke Hrvatske te Gradske knjižnice te Agencije za odgoj i obrazovanje.
- Knjižnica više nije mjesto gdje se samo posuđuje lektira. Njezina osnovna funkcija umjerena je osim na poticanje čitanja, i na razvijanje informacijske pismenosti, istaknula je ravnateljica Stanka Pera Martinac.
U tom obnovljenom prostoru školske knjižnice uz pomoć stručnih suradnika, učitelja i knjižničara, bit će moguće, prema najavi ravnateljice i učenički rad na projektima, samostalni istraživački rad te stjecanje novih znanja i vještina.

Ravnateljica je zahvalila svima koji su pomogli u obnovi i osuvremenjivanju knjižnice.

- Projekt su izradili arhitekti Iva Letilović i Igor Pedišić, naši roditelji učenice školu, a građevinski zahvat izvela je tvrtka Credo ing, čiji su vlasnici Ivo i Martin Festini bivši učenici Petra Preradovića, te Stolariji Krekić, istaknula je ravnateljica Pera Martinac.
Pročelnik Joso Nekić svoje malo predavanje o pismenosti kod Hrvata završio je porukom osnovcima da im je knjiga veći prijatelj od mobilne mreže i interneta.