ZADAR - Unatoč više upućenih požurnica, četiri godine je trebalo da na Općinskom sudu u Zadru zakažu prvu raspravu po tužbi za klevetu koju je u ime Zdravka Livakovića, podnio njegov splitski odvjetnik Nediljko Ivančević protiv Rena Sinovčića.

Jučer je, međutim, održano pa odgođeno prvo ročište jer je Sinovčić došao bez odvjetnika.

On je iskoristio zakonsko pravo da od sutkinje Ivane Parać Krišto zatražio odgodu dok ne angažira odvjetnika. Novo ročište zakazano je 4. travnja.

Bit će to i više od dvije trećine zastarnog vremena od šest godina za kazneni progon klevete kojem je moguća kazna novčana odšteta, kazao je Livakovićev odvjetnik.

Privatna tužba je podignuta zbog javno izgovorenih tvrdnji koje su neistinite, čime je urušen ugled mog klijenta, dodao je odvjetnik. 

On podsjeća kako se radi o emisiji TV VOX „1 na 1" u kojoj je kod Šenola Selimovića gostovao Reno Sinovčić, vlasnik te televizije, te iznio niz kleveta na račun Livakovića, koji tada nije bio državni tajnik, a niti je imao bilo kakvu drugu javnu funkciju.

  - U toj emisiji emitiranoj 27. siječnja 2013. godine Sinovčić je o Livakoviću govorio kao o članu građevinske mafije, leglu korupcije..., naveo je odvjetnik Ivančević. Bilo je to vrijeme uoči kampanje za lokalne izbore na kojima se Sinovčić kandidirao za gradonačelnika Zadra.