ZADAR- Natječaj za šest specijalizacija zadarske bolnice neslavno je završio.

Nakon mjesec dana od njegovog završetka, ravnatelj Željko Čulina donio je odluku o izboru jedne specijalizantice te poništenje natječaja za pet specijalizacija. Na specijalizaciju iz kliničke radiologije primljena je mlada zadarska liječnica.
Iako se za specijalizaciju iz anesteziologije javila dvojica liječnika, jedan iz Varaždina a drugi iz Splita, natječaj je poništen.

Natječaj je poništen za kliničku farmakologiju te tri specijalizacije iz Hitne medicine. To je najnepoželjnija specijalizacija što se u slučaju zadarske bolnice dokazuje već godinama. Ona je dio priče o objedinjenom Hitnom bolničkom prijemu koji se također pokazao lošim rješenjem. O tome je nedavno u Zadarskom listu govorio zamjenik ravnatelj Karuc. Medicinsko osoblje izloženo je pritisku pa čak i agresiji nestrpljivih pacijenata, a nije im lako odrediti hitnost njihovih zdravstvenih problema pored onih koji znaju i glumiti bol. Samo kako bi u jednom danu napravili sistematski pregled na koji bi inače potrošili puno više vremena, kazao je dr. Karuc. On je ustvrdio kako je prijašnji model prijema hitnih pacijenata daleko bolje funkcionirao u zadarskoj bolnici.

Očito da bi iz sustava trebalo izbaciti nezdravi pokušaj brze liječničke pomoći u bolnici i ukinuti specijalizaciju hitne medicine.