ZADAR - Nova sezona kruzera ove je godine počela ranije, a prema najavama posljednji brod na kružnom putovanju uplovit će 12. studenog u Zadar.

Jučer je u Gradskoj luci vezao se  kruzer Viking Sea s kojim je otvorena nova sezona. Najavljeno je 15 posto više ticanja, što je obzirom na lošu situaciju na Mediteranu u kruzing industriji, uspjeh Lučke uprava Zadar. Broj putnika trebao bi biti na istoj razini, kazao je pomoćnik ravnatelja Đoni Štambuk.

On se vratio s dobrim najavama sa sajma u Miamiu. Za sezonu 2018. očekuje se povećanje broj putnika na 165 tisuća.- U razgovorima koje smo vodili u Miamiju,  potvrđeni su interesi dviju lučkih kompanija za konceiju putničke zgrade u Gaženici, kazao je Štambuk. Na taj natječaj napeti kao puške čekaju Venezzia Terminal Passeggeri i turski Global Port Holding.

Oni su bili i dvije od četiri tvrtke koju su se javile 2013. godine kada je bio objavljen međunarodni javni poziv za iskazivanje interesa za koncesiju Lučke uprave u Zadru.

Kad će biti objavljen natječaj za koncesiju na putničku zgradu u izgradnji, odluku će donijeti Upraano vijeće Lučke uprave Zadar.