Gradski vijećnik iz Akcije mladih Marko Pupić Bakrač na sjednici Gradskog vijeća pokazao je ugovor o kratkoročnom zajmu, odnosno pozajmicu od 100 tisuća kuna koju je Nogometni klub Zadar 20. srpnja 2015. godine odobrio zadarskom nogometašu Jakovu Suraću. 

- Prema raspoloživim informacijama, pozajmica do danas nije vraćena, a sličnih pozajmica ima još. Prema ugovoru od 2011. do 2014. godine nogometašu Zadra Josipu Bilaveru trebalo je biti isplaćeno 3 milijuna kuna. Taj novac je isplaćen, ali ne njemu. Ovim putem pozvao Jakova Suraća i Josipa Bilavera da se prijave u policijsku postaju i kažu gdje je završio novac. Vjerujem da kod njih nije. Kako je moguće da je nogometni klub čiji je većinski dioničar i financijer Grad Zadar te se nalazi u teškim financijskim dubiozama izdaje pozajmice kao da je banka, a ne klub. Kako je moguće da novac koji je trebao biti isplaćen Bilaveru uzme netko drugi? Kako su upravljale uprave koje je imenovao Grad i kako je financijsko poslovanje nadzirao Nadzorni odbor kojeg je postavio Grad?, upitao je Pupić Bakrač gradonačelnika Božidara Kalmetu i Radovana Dunatova, pročelnika za kulturu i sport.

- Grad Zadar nije postao većinski dioničar svojom voljom. Za vrijeme Milanovićeve vlade povjerenstvo Ministarstva sporta, u kojem je sjedila i Sabina Glasovac, prihvatilo je elaborat u kojem Grad na osnovu duga prema poreznoj upravi dobiva dionice. No, to je još uvijek otvoreno pitanje jer do danas nismo dobili dokument u kojem se navodi dug prema jedinici lokalne samouprave, rekao je Kalmeta.

Dunatov je poručio kako je situacija oko dionica "neriješena i upitna".

- Ivica Katić i ja članovi smo Upravnog odbora te smo u 10. mjesecu zatražili predsjednika odbora Jakova Suraća da sazove sjednicu kako bi utvrdili zašto je završni račun za 2015. poslan FINI bez da je upravni odbor o tome raspravljao. Međutim, do danas odbor nije sazvan niti imamo ikakvu informaciju o tome. Puno je nepravilnosti, mi do dana današnjeg nismo potpisali ugovor o dugu, odnosno dionicama koje bi Grad posjedovao.