Prekršajni sud u Zadru donio je anonimiziranu okrivljujuću presudu protiv zadarskog profesora zbog narušavanja javnog reda i mira. 

On je u svibnju prošle godine u večernjim satima s 1,68 promila alkohola u krvi sjekirom udarao po metalnim dvorišnim vratima kuće u Zadru. Kad je iz prizemlja kuće izišao njegov podstanar počeo je vikati na njega: „je*** ti majku, seli van iz moje kuće". Intervenirala je policija. 

Podstanar je kasnije na sudu izjavio kako su on supruga od njega iznajmili stan u prizemlju te ga adaptirali u skladu sa ugovorom i troškovnikom. Uselili su u stan u prosincu 2015., a negdje od ožujka vlasnik ih je počeo uznemiravati na razne načine i često pod utjecajem alkohola. Bilo je dosta ekscesnih situacija i puno su puta morali pozivati policiju na intervenciju. Tog dana policija je pijanog muškarca odvela te mu izdala naredbu o određivanju mjere opreza zabrane približavanja. Podstanar je dodao kako se protiv ovog najmodavca na Općinskom sudu u Zadru vodi se i postupak zbog prijetnje smrću njemu i njegovoj obitelji. Oni su iz stana iselili u listopadu prošle godine. 

Zbog slučaja narušavanja javnog reda i mira Prekršajni sud ga je kaznio s 100 eura.