Nakon održane konferencije za medije o problemima mladih i iseljavanju u gradu Zadru, gradonačelnik Božidar Kalmeta izjavio je kako se služimo neistinama i kako su podaci o iseljavanju netočni.

Ovim putem želimo upozoriti kako su izrečeni podaci službeni i dostupni svima te ih vrlo jednostavno mogu pronaći na stranicama Državnog zavoda za statistiku o migracijama pod brojem ISSN: 1330-0350 objavljenih datuma 22. srpnja 2016. godine.

Ovo je dokaz kako trenutnu vlast u Zadru nije uopće briga za sve one koji su zbog već navedenih problema morali iseliti, a ovakvi medijski istupi gradonačelnika su bacanje prašine u oči svim onim roditeljima kojima će internet veza biti godinama jedini način komunikacije s vlastitom djecom. Jedina briga vladajućih je kako manipulacijom i neistinama kamuflirati stvarne probleme i obmanjivati javnost s ciljem uljepšavanja vlastitog obraza.

Kako sve ovo ne bi ostalo na brojevima Forum mladih SDP-a Zadar pripremio je dokument "Program djelovanja za mlade" koji bi mlade trebao potaknuti na ostanak, a one koji su otišli da se vrate. Program će biti službeno predstavljen krajem ožujka, a o datumu održavanja tribine ćemo vas naknadno obavijestiti!
Vjerujemo kako će na lokalnim izborima birači znati kazniti ovakve neistine i nemar još uvijek aktualnog gradonačelnika Božidara Kalmete i da za mlade u ovom gradu dolaze bolja vremena. Srećom ovakve medijske istupe uskoro više nećemo morati gledati ni slušati, a gradonačelniku želimo puno duhovnog mira i sreće u skoroj mirovini!

Budućnost ovog grada su mladi ljudi. Njihovim odlaskom Zadar je neće imati!

Daniel Radeta,
Predsjednik Foruma mladih SDP-a Zadar