Zadarski župan Stipe Zrilić utvrdio je popis prioriteta za raspored decentraliziranih sredstava između zdravstvenih ustanova na području Zadarske županije u 2017. godini.

Naime, propisana je obveza županije za osiguranjem sredstava za investicijsko ulaganje i investicijsko i tekuće održavanje zdravstvenih ustanova - prostora, medicinske i nemedicinske opreme i prijevoznih sredstava te informatizaciju zdravstvene djelatnosti na svom području.

Najviše sredstava u iznosu od 8,4 milijuna kuna raspodijeljeno je Općoj bolnici Zadar. Od toga je 6,7 milijuna kuna određeno za investicijsko ulaganje dok je 1,7 predviđeno za investicijsko i tekuće održavanje. Na popisu prioriteta zadarske bolnice ovim je sredstvima predviđena nabava medicinske i laboratorijske opreme u iznosu od 4,9 milijuna kuna. 

U nastavku je visina sredstava za druge zdravstvene ustanove: Specijalna bolnica za ortopediju Biograd na Moru (2,1 milijun kuna), Psihijatrijska bolnica Ugljan (2 milijuna), Zavod za hitnu medicinu Zadarske županije (852 tisuće kuna) te Zavod za javno zdravstvo Zadar (450 tisuća kuna).