Zadranin Ante Božić (79) parkirao je svoj kamionet na zadarskom Poluotoku i nije htio platiti parkirnu kartu. Djelatnici Obala i lučica ispod brisača su mu ostavili kaznu. No barba Ante ni nju nije platio. Dobio je drugu, pa treću, piše portal 24 sata.

Nakon nekog vremena njegov kamiončić bio je zatrpan kaznama, što ispod brisača, što ubačenih u kabinu kroz mrvicu spušten prozor. Barba Ante se nije dao. Odlučio se boriti. Čak mu je i supruga negodovala, gledajući kako mu stradavaju živci i zdravlje.

Stigla je tužba. Još 2013. godine imao je 698 neplaćenih kazni, tj. dnevnih parkirnih karti i dug veći od 60.000 kuna.

Dug je bio nepravedan i nezakonit te se nisam mogao pomiriti s tim - kaže barba Ante. Nije bilo mjesta, a nije htio plaćati parking pa tražiti uokolo parkirno mjesto jer je smatrao da ako kupi kartu, mora imati i mjesto gdje će ostaviti auto, jer za svoj novac mora dobiti nešto. Nije se želio ni nagoditi s komunalnim poduzećem. Htio je istjerati pravdu. Prvu presudu je izgubio. A onda je promijenio odvjetnika i dobio sljedeće dvije - pravomoćne.

- Te dvije presude o nezakonitosti ovoga što mi žele naplatiti upravo su postale pravomoćne jer su ih potvrdili županijski sudovi u Rijeci i Osijeku. Pobijedio sam. Pravda je spora, ali dostižna,  kaže Ante.

Čak je i za onu izgubljenu presudu podnio prijedlog za ponavljanjem postupka. Naime, njegov odvjetnik Marin Birkić ranije je, u drugom slučaju, na sudu srušio odluku Grada Zadra koja se odnosi na razdoblje od 2009. do 2014.

Više pročitajte ovdje.