ZADAR - Prije mjesec dana svečano je otvorena Kneževa palača u čiju je obnovu i opremanje uloženo 44 milijuna kuna, od čega je 37 dobiveno iz EU fondova.

Kupljena je i postavljena skupa tehnička oprema, dizajnerski zastori i sjedalice pa čak i oprema hostesa.
Sve to treba i održavati. Upravljanje Kneževom palačom podijelit će Koncertni ured i Narodni muzej. Ravnateljica Koncertnog ureda Dina Bušić bit će odgovorna za koncertnu dvoranu, multimedijalnu dvoranu i još dva prostora. S izložbenim prostorom te atrijem Kneževe palače upravljat će Narodni muzej. Obje ustanove prihode će ostvarivati od prodaje ulaznica i najma prostora
Pod nadzorom Koncertnog ureda je i skupa oprema, zbog koje je zaposlen novi djelatnik. Na samom otvaranju Koncertne dvorena braće Bresa, ravnateljica Dina Bušić je ustvrdila kako će ona služiti i kao tonski studio. Skupa oprema nosi i dobar prihod, kazat će pročelnik Šime Erlić koji je bio koordinator projekta obnove. On je sudjelovao i kod priprema ugovora budućih prava i obaveza koji će se potpisati s dvije ravnateljice ustanova. Prije toga će se na idućoj sjednici Gradskog vijeća Zadra donijeti odluka o raspodjeli prostora kojem je vlasnik Grada Zadra između Koncertnog ureda i narodnog muzeja, gradske i županijske ustanove.