Otvorenjem izložbe Glaukom „tihi kradljivac vida" u utorak u 12 sati u Gradskoj loži počinje obilježavanje Svjetskog tjedna glaukoma, koji se već devetu godinu zaredom održava u Zadru. 

- S obilježavanjem smo počeli u isto vrijeme kada se i u svijetu počeo obilježavati Svjetski tjedan glaukoma. Nalazimo se na interaktivnoj karti Europe, poručila je voditeljica Odjela za oftamologiju dr. Suzana Kovačević koja je danas u Općoj bolnici Zadar najavila program događanja.

U srijedu od 10 do 12 sati na Narodnom trgu građani će moći provjeriti očni tlak. Mjerenje će biti moguće i u četvrtak od 9 do 13 sati u predavaonici Odjela za pedijatriju (II. kat).

U večernjim satima u srijedu u prostorijama Udruge slijepih održat će se turnir u pikadu. Isti dan u Općoj bolnici Zadar održava će se predavanje na temu glaukoma. Povodom Svjetskog tjedna glaukoma, zadarski oftamolozi će se u subotu priključiti završnom simpoziju u Zagrebu. 

Suorganizatori događanja su Zavod za javno zdravstvo, Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, Sveučilište u Zadru, Narodni muzej Zadar, Udruga slijepih i Pikado savez Zadarske županije.

Dopredsjednik Pikado saveza Zadarske županije Ante Frleta na svom je primjeru istaknuo je važnost ovakvih akcija te se zahvalio dr. Kovačević. 

- Njezin sam pacijent već 10 godina. Kod većine ljudi glaukom je nasljedan, a tako je i u mom slučaju. Zahvaljući dr. Kovačević na vrijeme smo to otkrili i držimo pod kontrolom, poručio je Frleta.