ZADAR- Tko će dobiti koncesiju za Marinu Zadar? Hoće li se natječaj Ministarstva pomorstva , objavljen prije dvije i pol godine poništiti? Kada će se sudski rasplesti blokada tog natječaja s tužbama i žalbama koje je uložio Tankerkomerc, pod čijim je okriljem izgrađena marina na prostoru nekadašnjeg škvera zadarske Vruljice.

Sve su to pitanja na koje odgovora još uvijek nema iz Ministarstva mora, iz kojeg čak ignoriraju na tu temu novinarske upite posljednjih pet mjeseci.
S nestrpljenjem taj odgovor čeka i ponuđači na natječaj: hrvatski konzorcij Porto Jadera 1177, ACI, turska Dogus grupa, Marina Signum iz Sutomišćice, kao i Tankerkomerc. Ponude su otvorene i evidentirani su odgovori na uvjete natječaja, među kojima "bode oči" navod jedne od domaćih tvrtki kako imaju iskustvo od 154 godine u poslu s marinama.

Je li netko od njih naručio projekt buduće Marine sv. Jakova ili se češki projektanti iz Atelier Saem, sami ponudili svoju viziju mogućeg izgleda jedne od prvih marina na Jadranu, ni tu odgovora nemamo. Tek slučajno otkriće vizualne simulacije Marine Zadar iliti ga Marine svetog Jakova, sveca koji nema ama baš nikakve veze sa Zadrom.