Zadarska bolnica dobila je  od Odjela za provedbu dokumenata Grada Zadra građevinsku dozvolu za gradnju nove zgrade zaraznog i kožnog odjela na mjestu postojeće trošne zgrade.

Po izgradnji nove bolničke zgrade za koju odavno postoji i projektna dokumentacija, most između Poliklinike i Bolnice povezao bi te dvije bolničke cjeline. Iz ravnateljstva Bolnice u petak nismo dobili odgovor kada će prijaviti rušenje postojeće zgrade i objaviti natječaj za izvođača radova na novoj zgradi koja će mostom biti spojena na Polikliniku.
Nova bolnička građevina bila bi završnica programa gradnje unutra bolničkog kruga. Uz rušenje zgrade uz Ulicu Nikole Šubića Zrinskog, srušit će se i ružan betonski zid zbog proširenja te ulice na četeverotračnu prema projektu Hrvatskih cesta.
Nova bolnička zgrada dio je EU projekta dnevne bolnice, za koju će se do 2020. godine povući 50 milijuna kuna. Tim će se novcem još financirati program dnevne bolnice Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, te preuređenje i opremanje dnevne bolnice Službe za kirurgiju.