Prvi avion Ryanaira koji 27. ožujka polijeće za Dublin, bit će pun mladih Zadrana koji odlaze trbuhom za kruhom, ustvrdila je Irena Dragić na konferenciji zadarskog SDP-a na kojoj su iz te stranke najavili potrebu programa i akcije da se mladi zadrže.

- Jesu li pozivi Postanite sezonac na skupo plaćenim reklama, rješenje problema. Kada mladi javno progovore o razlozima odlaska, onda su pederi, četnici, komunjare i to čuju od onih koji sebe zovu domoljubima i desničarima, a koji peder pišu s velikim "P", a Hrvatska s malim "h". Živimo u gradu gdje je od osobne iskaznice i diplome važnija iskaznica HDZ-a i njihovih sestrinskih strančica. Uvijek je netko nekome brat, najnoviji je slogan HDZ-a. Njihovi sinovi, kćeri i nevjeste su izvrsni, redovito dobivaju dobre poslove, a svi ostali su nesposobni, neznalice, neradnici. Zato mladi odlaze šutke, a ove nije briga jer to nije njihovo biračko tijelo, kazala je Dragić.

Predsjednik Foruma mladih GO SDP-a Daniel Radeta iznio je podatak Državne statistike od 1.542 osobe koje su napustile Zadarsku županiju. Mladi odlaze šutke, a nitko ih ne pokušava zaustaviti. On je najavio kako će SDP izaći s programom za mlade koji je napravljen nakon provedenog istraživanja kojim su detektirani problemi na osnovu kojih su predložene određene mjere za rješavanje . Na njemu su radili godinu dana, dodao je Jure Zubčić, predsjednik županijskog Foruma mladih SDP-a.
On je iznio podatak o lažiranju kojeg provodi gradska uprava za Savjet mladih.

-Savjet mladih Grada Zadra je osnovan u ožujku 2015. godine, a iz proračuna za 2016. je dobio 30.000 kuna. Potrošili su nula kuna, a gradska uprava je svejedno za 2017. predvidjela isti iznos za Savjet. U izvješću o radu, poslanom Ministarstvu socijalne politike i mladih, navode da je Savjet održao 9 sjednica iako ih je bilo samo 5. Napisali su da su održana četiri sastanka s predsjednikom GV Živkom Kolegom, a nije održan niti jedan. Iako je zakonska obaveza održavanje sastanka s Gradonačelnikom, jednom u tri mjeseca, nije održan niti jedan, a napisano je da ih je bilo 12... HDZ očito ne želi čuti glas mladih ljudi u Zadru. Mi od Zadra nećemo odustati, nećemo otići iz Grada i borit ćemo se za njegovu bolju budućnost, zaključio je Jure Zubčić.