Akrobatska grupa Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) "Krila Oluje" će u nedjelju, 12. ožujka 2017. oko 9 dati dočekati avion DC-3 i izvesti zajednički let u formaciji iznad Zadra i zadarskog kanala, a u sklopu pružanja potpore u projekta leta oko svijeta aviona Douglas DC-3 na relaciji Zagreb-Atena.

Avion Douglas DC-3 HB-IRJ na put oko svijeta DC-3 kreće 10. ožujka iz Geneve u Švicarskoj, a planirano je da će 11. ožujka sletjeti u Zagreb, a nakon toga lete prema Ateni (Grčka).

Vođa akrobatske grupe "Krila Oluje" pukovnik Damir Barišić istaknuo je da je posada Douglasa DC-3 svoju rutu prema Grčkoj prilagodila želji pilota "Krila Oluje", u cilju da se susret u zraku i zajednički let odvije upravo iznad Zadra. "Radujemo se što ćemo moći dati svoj mali doprinos promociji ovog jedinstvenog povijesnog leta, kao što će to napraviti i mnoge druge svjetski poznate akrobatske grupe i brojni drugi zrakoplovi iz država kroz koje će DC-3 prolaziti." - rekao je pukovnik Barišić.

Preporučeno mjsto praćenje leta je "Pozdrav Suncu" u nedjelju 12. ožujka 2017. (oko 9 sati).

Let će se odvijati na visini od oko 900 metara.