Jedan od najvećih rock kritičara, publicist, kantautor, radijski i kazališni umjetnik Ante Perković, koji je u nedjelju preminuo u Zagrebu, bit će sahranjen na zadarskom Gradskom groblju u petak, 10. ožujka, u 16 sati.

Isti dan u zadarskom Q baru koncert će održati Pips, Chips i Videoclips, bend čiju biografsku knjigu Dugi vikend u zemlji čudesa potpisuje upravo Ante Perković.


View on YouTube

Frontmen Pipsa Dubravko Ivaniš Daddy Ripper uoči koncerta poslao je zadarskim fanovima emotivnu poruku.

U petak sviramo kod vas, u rodnom gradu našeg prijatelja, suradnika, jednog on najboljih kojeg smo ikada upoznali Ante Pwerkovića. Koliko god je to slučajnost, ne postoji veća časz nego da mi u ovome trenutku sviramo u njegovu gradu. Svaka riječ je suvišna. Susret s vama u petak, rekao je vidno potreseni Ripper.


View on YouTube

Perković je preminuo u dobi od 43 godine, nakon kratke i teške bolesti. Sredinom devedesetih bio je suradnik Radija 057 na kojemu je nedjeljom uređivao i vodio kultnu emisiju Flashback. Kako je napisao u posveti knjige koju nam je poklonio, knjiga je nastala "između Flashbackova".

Sudbina je htjela da na dan njegova posljednjeg ispraćaja band čiju je biografiju napisao nastupa u klubu koji se nalazi u najbližem susjedstvu radio postaje na kojoj je radio.

Vidimo se na koncertu, zapjevat ćemo Anti u čast...

Samo tebi svira bend, na nebu...


View on YouTube