ZADAR - Na posljednji natječaj za šest specijalizacija zadarske bolnice stigle su samo četiri molbe.

Dvoje kandidata se javilo na objavljeni natječaj za specijalizaciju iz kliničke radiologije, a dvoje za specijalizaciju iz anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. Nitko se od mladih liječnika nije prijavio za tri specijalizacije iz hitne medicine, a interes nije iskazan ni za specijalizaciju iz kliničke farmakologije.

Natječaj, objavljen 15. veljače, za sada je najveći podbačaj liječničke struke. Nikad manje kandidata. Tražili smo od ravnateljstva zadarska bolnice da nam komentira tako mali interes, ali je zamjenik ravnatelja dr. Edi Karuc ostao suzdržan. 

Poznato je kako specijalizaciju iz hitne medicine nitko ne želi jer je, kako to pojasnio bivši ravnatelj dr. Dario Nakić, za mlade ljude jako stresna jer traži veliku odgovornost i brzu reakciju s pacijentima.

No nitko se nije javio ni za kliničku farmakologiju gdje su u pitanju lijekovi i terapije. U zadarskoj bolnici tu specijalizaciju, ali i ugled među kolegama ima dr. Aleksandar Knežević. On nam je rekao kako specijalizacija nije atraktivna jer traži stalno učenje i neprekidno praćenje farmacije u kliničkoj primjeni.