Novinar, autor više publicističkih djela, rock kritičar, glazbenik, radijski i kazališni umjetnik, Ante Perković preminuo je u 44. godini.

Nakon kratke i teške bolesti Perković je, kako nam je potvrđeno u krugu njegovih prijatelja, umro u Zagrebu, javlja N1.

Glazbena karijera

Govorimo li o njegovoj ljubavi za glazbu, treba reći da je tu karijeru započeo u sastavu Djeca, koji je napustio nakon dva objavljena albuma - "Djeca" (2001.) i "Stvari" (2004.), da bi 2007. objavio svoj prvi samostalni album - "Svi me vole dok me ne upoznaju", a album "Duplo dno" objavio je na vinilu 2009. godine.

Perković je volio i stvarao i kazalište. Aktivno je surađivao s Borutom Šeparovićem na predstavama Montažstroja, a u zadnje vrijeme sudjelovao je u izvedbama iznimne predstave o nastajanju radijske drame "Hoerspiel: mala igra za slušanje i gledanje". Naime, posebno je bio ponosan na svoj rad na Trećem programu Hrvatskog radija.

Časno i pošteno novinarstvo jest aktivizam

Predavao je novinarstvo u edukacijskom programu udruge Kurziv.

"Živimo u vremenima u kojima je časno i pošteno bavljenje novinarskom profesijom već samo po sebi aktivizam. Ne vjerujem u objektivnost, jer ljudi nisu objekti, a svojim studentima govorim da se bore za ono što smatraju dobrim i progresivnim, ali da to čine isključivo činjenicama", kazao je prije par godina tjedniku Novosti.

Novinarsku karijeru je započeo kao glavni urednik studentskog magazina Puls, koji je ratnih 90-ih promovirao brojne teme nepoželjne u mainstream medijima. Sam Perković ondje je promovirao mnoge nove i mlade bandove, koji su kasnije postali zvijezde - poput Jinxa i Svadbasa.

Pisao je povremeno za Jutarnji list, časopise Homo volans i Nomad, a vodio je i online dnevnik na internetskom portalu monitor.hr.

Napisao je knjigu o pjesmama Darka Rundeka, zatim i biografiju sastava Pips Chips & Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa", dvije zbirke tekstova "Slijepi putnik", "365" te "Volite li Zadar?", koji je svojevrsni vodič kroz njegov rodni grad.

Suradnik Radija 057, autor emisije Flashback

Ante je u drugoj polovici devedesetih bio suradnik Radija 057. Uređivao je i vodio emisiju Flashback koja se emitirala nedjeljom u ranom poslijepodnevnom terminu od 14 do 17 sati.  Baš u to vrijeme Perković je napisao i objavio biografiju grupe Pips, Chips i Videoclips "Dugi vikend u zemlji čudesa". U posjedu smo primjerka kojeg je Ante posvetio ekipi Radija 057:

-Ova je knjiga nastajala između Flashbackova. Hvala na razumijevanju i podršci.

Ekipi Radija 057; 07. listopada 97.

Ante Perković

Posljednji pozdrav prijatelju i hvala Ti na svemu!