Pozivaju se djevojke starije od 15 godina, koje imaju sluha, ritma i znaju plesati da se jave na audiciju za Ethnotine Zadar.

Etnotine Zadar djelovati će kao podružnica ženskog vokalno-plesnog ansambla Etnotine iz Zagreba.


View on YouTube

Etnotine Zagreb su jedan od rijetkih plesno-vokalnih sastava koji nastoji očuvati izvornu ljepotu, stil, sklad, dostojanstvo i vjerodostojnost u izvođenju hrvatske tradicijske vokalne glazbe. U pjevanje djevojaka utkani su tonovi oblikovani i usklađeni s arhaičnim načinom pjevanja koje je već poodavno napušteno u tradiciji. Većinu pjesama krasi netemperirano pjevanje, nastalo prije klasičnih harmonija Mozarta i Bacha, cijenjeno kao nastariji oblik pjevanja u svijetu, poput ojkavice, načina pjevanja iz Dalmatinske zagore, zaštićenog na zasjedanju Međuvladinog odbora UNESCO-a za zaštitu nematerijalne kulturne baštine 2010. godine u Nairobiju, Kenija. Zanimljivo je da su se u taj vrlo važan, složen i vrijedan pothvat upustile Etnotine iz Zagreba, djevojke u dobi od 18-28 godina koje su svoj vokalni izričaj odnjegovale uz audiozapise pohranjene u etnografskim zbirkama. Etnotine iz Zagreba izvode koreografije inspirirane folklorom određenih područja Hrvatske.


View on YouTube

Osnivač i umjetnički voditelj Ethnotine je Goran Knežević priznati hrvatski folklorni koreograf, profesor, publicist, te je jedan od osnivača i umjetnički voditelj KUD-a „Zagreb", KUD-a „Croatia" i FA „Entenin". Goran je autor 36 folklornih koreografija za djecu i odrasle koje izvodi 31 folklorni ansambl u Hrvatskoj i dijaspori.

Prijave:

Prijave traju do 27.03.2017- na e- mail [email protected]

U prijavnici je potrebno napisati: IME i PREZIME, GODINA ROĐENJA, KONTAKT, MJESTO, ISKUSTVO (U PLESU I NASTUPU).

Tečaj je besplatan, za ograničen broj djevojaka.


View on YouTube