Zadar je pred malim brojem gledatelja na Višnjiku nanio treći ovosezonski poraz Jollyju. Domaćini su pobijedili 84-72, no konačni rezultat ni približno ne otkriva zadarsku nadmoć u ovoj utakmici.

Zadar je nakon izjednačena prve četvrtine u drugoj riješio pitanje pobjednika. Zadrani su u tih 10 minuta zabili 30, a primili samo 10 poena. Zadarska prednost rasla je i u trećoj četvrtini do najvećih 71-35 u 27. minuti igre.

Trener Aramis Naglić odlučio je tada odmoriti ključne igrače za utakmicu ABA lige protiv Cibone u kojoj Zadrani mogu napraviti veliki, možda i ključni korak u borbi zaostanak u regionalnim natjecanju.

Imao je Zadar priliku revanširati se za poraz od 30 poena u prvom dijelu natjecanja, no procjena trenera je bila kako je odmor igrača značajniji za uspješnost sezone.

U zadnjoj dionici koju su dobili 34-13 Šibenčani su u velikoj mjeri popravili dojam. Split i Jolly su s 15 pobjeda na vrhu poretka A1 lige, Zadar je s 11 usamljen na šestom mjestu.

Na kraju utakmice navijači iz Tornado sektora pozvali su igrače na svoju tribinu kako bi im poručili da imaju njihovu podršku iako neće biti na utakmici ABA lige protiv Cibone.

 


View on YouTube