Korak za Krešimira naziv je velike humanitarne akcije u sklopu koje se u sportskoj školskoj dvorani Bibinje večeras u 19 sati održava koncert na kojem nastupaju: Đani Maršan, Ivica Sikirić Ićo, Zbor mladih Magnificat iz Bibinja, Mladi župe Belafuža, Magnificat, sastav HKUMST-a Zagreb, Amenda Stošić i prijatelji te iz Zagreba Zvonimir Kalić, Dijana Lončarek i Adrijana Baković. Dramska sekcija HKUMST-a Zadar u sklopu svog projekta Smijehom do zdravlja će izvesti scenski prikaz Nevidljivi prijatelj.

Krešimir Mirkov (24) rodom iz Bibinja u prosincu 2015. godine doživio je automobilsku nesreću od koje je ostao nepokretan. Kupnjom karte u iznosu od 40 kn za koncert, pomaže se adaptacija automobila koja će olakšati Krešimiru bolju mobilnost i lakše funkcioniranje u svakodnevici, nabava invalidskih kolica koje se mogu sklopiti i drugih pomagala te pomoć obitelji. O Krešimiru brine samohrana majka Bernardica koja kao medicinska sestra, zbog vlastitih zdravstvenih teškoća, radi četiri sata dnevno u Općoj bolnici Zadar.

Nakon nesreće, Krešimir je bio dugo u teškom i kritičnom stanju na intenzivnoj jedinici u zadarskoj bolnici. Uslijedila je petomjesečna rehabilitacija u toplicama. Krešimir treba tjelesnu i duhovnu podršku i ohrabrenje. Majci Bernardici koja ima još dvije kćeri potrebna je pomoć.

Pomoći se može i uplatom na račun IBAN: HR3924070001500318721 kod OTP banke.

Organizator akcije je Hrvatska katolička udruga medicinskih sestara i tehničara Zadar. Sponzori akcije su: Bibinjac d.o.o., Općina Bibinje, Prirodoslovno-grafička škola Zadar, Cvjećarna Lantana, ZAMP, Mate Delija i Josip Lonić.

Karte se mogu kupiti u župnim uredima u Bibinjama, Sv. Filip i Jakovu i Biogradu, u knjižarama Verbum i Naklada Benedikta u Zadru te na dan održavanja koncerta ispred sportske školske dvorane u Bibinjama.

Na koncertu će se moći ostaviti i dobrovoljni prilog za Krešimira Mirkova, a zauzvrat će se moći dobiti rukotvorine. Među onima koji će ih izraditi je i volonterska likovna radionica Pinel Ekonomske škole u Zadru.

Za one koji nemaju osobni prijevoz za koncert u Bibinje, u nedjelju 26. veljače organiziran je besplatan prijevoz s Autobusnog kolodvora u Zadru, koji s perona br. 35 kreće u 18,00 sati.