Nadbiskup Puljić  na blagoslovu Knaževe palače bio je kritičan prema današnjoj situaciji u Zadru. Kazao je kako su naši gradovi imali svoju dušu koju smo prepoznavali po bedemima, palačama, tisnim kalama te pjesmi klapa koja je protjerana s ulice.

- Dijelim tjeskobu svojih sugrađana zbog nepodnošljive buke u gradu. Žitelji organizatore tih bučnih manifestacija nazivaju suvremenim nasilnicima, ali oni imaju dopuštenje za to. Razlozi koje plasiraju su da žele oživjeti stari dio grada, ali to ne "pije" vodu. Naprotiv, stvaraju se savršeni mehanizmi da ljudi za nekoliko godina napuste Poluotok, kao što se već dogodilo Dubrovniku, koji je postao obična kulisa za filmove. Neka nas Bog sačuva takvog scenarija, zavapio je Puljić.

Puljić je ukazao kako je  zadnji čas da se trgnemo i "spašavamo dušu našega grada".

- Blagoslov Kneževe palače vidan je i vrijedan doprinos tom djelu. Potrebno je usvajati onu antropologiju koja vrednuje čovjeka i ne prihvaća, kako je govorio Mahatma Gandhi, poslovanje bez morala niti bogaćenje bez rada, a pogotovo ne politiku bez načela. Neka svi osjete kako stanovnici Zadra i okolice vole svoje mjesto i bore se i kulturom za svoj grad i za čovjeka u stvaranju i izgradnji bolje i podnošljive budućnosti, zaključio je nadbiskup Puljić.