Župan Zlatko Komadina otvorio je izložbu svojeg kolege, zadarskog župana Stipe Zrilića koji je zajedno s još tri autora iz Zadra prvi put izložio svoje slike u Opatiji, u prostoru Umjetničkog paviljona Juraj Šporer.


Zajednička izložba zadarskih umjetnika Maje Pavin Radaljac, Stipana Kujundžića, Igora Rončevića i Stipe Zrilića, rezultat je dugogodišnjeg poznanstva povezanog slikarstvom. "Iako su naša iskustva različita, ova izložba predstavlja održivu cjelinu. Profesionalne razlike među nama opstaju, i taj neposluh otvara prostor za permanentni dijalog o umjetnosti", kaže za ovaj slikarski četverac Igor Rončević, slikar i redovni profesor na Slikarskom odsjeku i poslijediplomskom doktorskom studiju Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Maja Pavin Radaljac radi kao profesorica u Školi primijenjene umjetnosti u Zadru, dr. Stipan Kujundžić voditelj je Internističke ordinacije u Zadru i jedan od osnivača umjetničke udruge Zadart, a Stipe Zrilić je zadarski župan.


Otvarajući izložbu župan Zlatko Komadina rekao je da mu je drago otvoriti izložbu ovih umjetnika među kojima je i njegov kolega župan kojeg je do sada poznavao kao pravnika pa se iznenadio njegovim talentom i njegovoj ljubavi prema slikarstvu. " Iako nismo istih političkih boja, zbog boja umjetnosti koje trebaju povezivati, ovdje smo zajedno", rekao je župan Komadina.

Uz Riječane i Opatijce, na otvorenju izložbe u organizaciji Hrvatskog muzeja turizma, bilo je i Zadrana koji su došli podržati svoje slikare. U ime Grada Opatije dobrodošlicu im je zaželio zamjenik gradonačelnika Fernando Kirigin.

Izložba će biti otvorena do 5. ožujka 2017.