Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je bio u Gaženici, gdje je nakon obilaska gradilišta putničkog terminala, održao s domaćinima sastanak iza zatvorenih vrata.

- Razgovarali smo o modalitetima koncesije za putničku zgradu koje će putem natječaja provesti Upravno vijeće Lučke uprave Zadar, prenio nam je gradonačelnik Zadra Božidar Kalmeta. Kada je on bio ministar mora počeli su radovi na izgradnji luke Gaženica, koja će imati i svoj nastavak. Najvažnija je odluka da je ministar Butković dao potporu projektu gradnje obalnog zida od novca koji je preostao iz vrlo povoljne kreditne tranše. Bit će to investicija od 15 milijuna eura za koju već imamo građevinsku dozvolu, kazao je Kalmeta, pojašnjavajući kako će se stvoriti uvjet za novi manipulativni prostor teret uz već postojeću infrastrukturu za putnike. On dodaje kako je bilo riječi i o proširenju prostora za ribarsku luku u Gaženici te Veloj Lamjani, za što je ministar također dao potporu.

 A što se tiče Strategije po kojoj Gaženica dobiva status putničke luke od nacionalnog značaja, ona će ići u javnu raspravu. Tada ćemo službeno dati primjedbu, tražeći bolju poziciju za bućnost teretne luke, najavio je Kalmeta.

S ministrom Butkovićem bili su pomoćnici Josip Bilaver i Igor Radić i državna tajnica Maja Markovčić Kostelac. Domaćini su uz ravnatelja LUZ-a Emila Bilića, bili predsjednik Upravnog vijeća Božidar Longin, član UV Živko Kolega, župan Stipe Zrilić te gradonačelnik Božidar Kalmeta