Nakon jučerašnjih konferencija SDP-a i HDZ-a održanih na Ploči, oglasio se predsjednik Mjesnog odbora Ploče Hrvoje Šarić. 

Njegovo priopćenje donosimo u cijelosti:

Jučer su gradski političari SDP-a održali konferenciju za novinare ispred naše zgrade ogranka Gradske knjižnice. Osjećamo se prozvani i pozvani reagirati s obzirom da su iznijeli niz neistina na račun rada Mjesnog odbora Ploče, pa vas molimo da naše reagiranje objavite.
Mjesni odbor Ploče u svakodnevnom je kontaktu s gradskim vlastima i neprekidno razgovaramo o problematici našeg područja. U ovom trenutku, rezultati tih naših razgovora su da se na Putu Ploča dovršava rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda koja će napokon riješiti naše probleme s vodom u ljetnim mjesecima, rekonstruirane su crpne pumpe za sam vodovod, to je projekt u koji je investirano skoro 800 tisuća kuna, zahvaljujući Gradu Zadru i Vodovodu. HEP nam je, na Putu Ploča, nedavno postavio visokonaponski kabel u vrijednosti više od pola milijuna kuna. 

Izrađeno je idejno rješenje širenja groblja, a slijedi mu projektiranje, ograda oko našeg groblja je praktički izgrađena,izrađen je projekt izgradnje novoga igrališta uz Gradsku knjižnicu koja je izgrađena prije 10 godina. 

Nedavno je potpuno riješena javna rasvjeta na cijelom području mjesnog odbora, uređena je i asfaltirana spojna cesta Ploče-Crno koja je žiteljima tog područja od velike važnosti.
Samo zlonamjerni mogu zanemariti ove činjenice koje se lako mogu provjeriti i obmanjivati javnost da se u MO Ploče ne radi ništa. Da se uvijek nađe neki problem, nađe se, da želimo neke stvari brže rješavati, želimo. Ali, nismo nezadovoljni, jer se sva naša problematika rješava dinamikom koju nam dopuštaju financijska sredstva, i svake godine se vidi neki napredak u mjestu. 

Zato bi pristojno zamolili sve političare koji misle dobiti jeftine političke bodove na račun mjesnih odbora, da MO Ploče jednostavno zaobiđu i lažu negdje drugdje.