Prilikom predstavljanja punionice elektromotornih vozila kod stare Tehničke škole, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta osvrnuo se na jučerašnji sastanak Predsjedništva HDZ-a u Zagrebu. 

Ponovio je da se nije razgovaralo o HDZ-ovim kandidatima za gradonačelnika, već o županima. 

- Izbori su tek treće nedjelje u svibnju, ima vremena. Mi ćemo biti maksimalno transparentni. Uvjeren sam će HDZ-u i njegovim partnerima Zadrani ponovno ukazati povjerenje za vođenje grada. Kao gradska uprava, mi smo na terenu stalno - radimo, gradimo, obilazimo. Nismo u kontaktu s građanima samo za vrijeme trajanja kampanje, rekao je Kalmeta.   

Pitanje kandidata za gradonačelnika Zadra postalo je nacionalna tema zbog optužnica koje se vode protiv Kalmete. Premijer Andrej Plenković je još u studenom rekao kako „nije izgledno da gospodin Kalmeta bude ponovno kandidat na izborima u svibnju 2017." Predsjednik Gradske organizacije Joso Nekić jučer je pak potvrdio da je aktualni gradonačelnik među kandidatima koje HDZ razmatra. Iako je to stranačka odluka, pitali smo Kalmetu bi li osobno volio ostati još četiri godine na čelu grada. 

- Najviše bih volio igrati nogomet za veterane NK Arbanasi, rekao nam je kroz osmijeh Kalmeta dodajući kako želi da nadolazeća kampanja „bude koliko toliko u granicama normale".