Od ovog tjedna svake subote u 15:00 sati na Radiju 057 emitira se nova glazbena emisija „Škatula za note". U njoj četiri glazbena urednika iz Splita, svaki u svom tjednu, biraju glazbu različitih glazbenih žanrova i godišta.

Ideja za samu emisiju došla je od Zvonimira Paraća, magistra sociologije, čovjeka s dugogodišnjim radijskim iskustvom.

- Nakon gotovo desetljeća rada na ugaslom splitskom radiju KL, nisam želio da se moja radijska avantura prekine te sam odlučio realizirati emisiju koja se dugo kuhala u glavi. Želio sam da emisija ne bude odraz samo jedne osobe i njenih glazbenih preferencija nego da uvođenjem različitih ljudi koji bi emisiju glazbeno uređivali emisija dobije na širini,a istodobno zadrži visoke glazbene standarde. Kada sam osjetio potrebu da pokušam iz ideje prijeći u realizaciju kontaktirao sam neke sebi drage ljude s kojima sam uvijek razmjenjivao mišljenja o glazbi, dijelio preporuke i sl. Srećom, svi su pristali i ostalo je povijest izjavio je Parać.

Ističe kako se „Škatula" neprekidno emitira već dvije godine i kako je jako zadovoljan komentarima.

- Prva neka ambicija bila je to staviti na mixcloud, čisto za naš gušt. Međutim, počeli su se javljati ljudi, hvaliti to što radimo i tako se „Škatula" prebacila i na radio valove, gdje joj je prirodno i mjesto.

Parać nam je predstavio i ljude koji uređuju Škatulu:

- Uz moju malenkost koja nekako preferira soul, pop i elektropop zvuk uz nezaobilazni blok i nekih pažnje vrijednih domaćih izvođača tu su i Ivana Beljan sa svojom mješavinom bluesa, soula, rocka i nekih zanimljivih covera, Katarina Vukičević koja često pliva alternativnim pop i rock vodama te Sara Markić, zaljubljenica u oldies glazbu s američkih pustopoljina uz koju vješto miješa i novije pop rock i alternativne zvukove. Naravno uz sve navedeno svaki od nas uvijek ima nekog asa u rukavu. Svaki tjedan Škatula zvuči drugačije. Jedno je sigurno, monotonije nema nigdje na vidiku.

Budite uz 057 svake subote u 15:00 i otkrijte koje su se to note našle u ovotjednoj Škatuli!