Sabina Glasovac potvrdila je za HRT Centar Zadar da je izgledna kandidatkinja SDP-a za gradonačelnicu Zadra.

- Išli smo na princip izravne demokracije. Svim članovima smo pružili mogućnost da se izjasne trebamo li izaći samostalno ili u koaliciji na izbore, te tko bi trebao biti kandidat za gradonačelnika Zadra. Stvari su se iskristalizirale. Ja sam spremna za bitku za grad Zadar, želim to i nadam se da ću na sljedećoj sjednici Gradskog odbora dobiti jednoglasnu podršu, rekla je Glasovac u Aktualnom satu.

HDZ još ne izlazi u javnost s imenima kandidata za gradonačelnika Zadra. Kandidat će biti poznat na vrijeme, kazao je danas novinarima Predsjednik gradskog odbora HDZ-a Joso Nekić. 

- Ima još puna tri mjeseca do izbora, ima apsolutno vremena, mi razumijemo interes javnosti, građana, ali evo, kao što sam rekao, izići ćemo s imenom na vrijeme, rekao je Joso Nekić. Naš kandidat će biti poznat, neće biti "no name" tako da građani neće morati propitivati tko je i što je, već ćemo izaći sa potpuno poznatim kandidatom. Ja sam jako zadovoljan, jer kad iziđu ankete, onda imate 12 HDZ-ovih kandidata a samo dva ili tri SDP-ova, što govori o snazi HDZ-a, znači mi imamo više kandidata u opciji i napravit ćemo ono što je najbolje za HDZ, rekao je Nekić, a na novinarsko pitanje je li i aktualni gradonačelnik Božidar Kalmeta među kandidatima odgovorio je potvrdno.

Kalmeta je u uoči sjednice Predsjedništva HDZ-a danas u Zagrebu novinarima poručio da će u Zadru HDZ opet pobijediti na lokalnim izborima.

- Imamo mi svoju taktiku, nismo mi prvi put u izborima određujemo tajming kad ćemo izaći s kandidatima, s kojim kandidatima ali ponavljam što sam prije rekao, što se tiče grada Zadra tu će HDZ opet dobiti povjerenje građana, ističe Kalmeta.

Glavni tajnik te stranke Gordan Jandroković poručio je da na sjednici neće biti odluke o kandidatima za predstojeće lokalne izbore, piše Dnevnik.hr