Danas je za sav je promet službeno otvoren novi rotor na križanju ulica Stjepana Radića i Andrija Hebranga. Tijekom jutra obavljen je tehnički pregled, a prethodnih dana obavljeni su posljednji radovi na uređenju rotora, a to su ocrtavanje horizontalne i postavljanje vertikalne signalizacije, zemljani radovi, uređenje hortikulture i drugo.

Obnovljeni rotor u ponedjeljak su obišli gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, pročelnicima Darkom Kasapom, Ivanom Vanjak, te pomoćnikom pročelnice Antom Babićem i zamjenikom pročelnika Matkom Segarićem. O tijeku i izvedenim radovima izvijestili su ih predstavnici izvođača i nadzora.

Radove na izgradnji rotora izvodila je tvrtka Lavčević Zadar. Rotor je napravljen  na inicijativu MUP-a, budući da je ovo raskrižje označeno kao crna točka u prometu gdje je zabilježen velik broj prometnih nesreća. Izgradnja rotora pridonijet će većoj sigurnosti sudionika u prometu i omogućiti bolju protočnost prometa u ovom dijelu grada. Nastavak je to ulaganja u poboljšanje kvalitete prometne infrastrukture u gradu Zadru.

Izgradnju rotora zajednički su financirali Grad Zadar i MUP iz Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa RH ( MUP u iznosu od 756.000,00 kuna). Izvedeni su radovi na rekonstrukciji prometnih površina, vodovoda, odvodnje i javne rasvjete. Vrijednost radova je 1.040.762,10 kuna bez PDV-a, odnosno 1.300.952,63 kuna s PDV-om. Projektna dokumentacija i stručni nadzor obavljeni su od strane UOIG Mandra Damir.

U tijeku je uređenje i asfaltiranje parkirališta na predjelu Voštarnice u ulici Josipa Bana Jelačića koje je proveo UO za komunalne djelatnosti. Radi se o parkiralištu koje uglavnom koriste stanari okolnih zgrada i koje će, kao i do sad, ostati besplatno za sve građane