ZADAR- U hotelu Bastion sinoć je bila prava fešta od tune, koju su spremali japanski sushi majstori, gosti tvrtke Kali tuna.

Ta je zadarska tvrtka jučer Zadranima približila svoj brend ToroCro Maguro, dio uzgojene tune koja se izvozi u Sjevernu Ameriku. Tamo je Kotaro "Taro" Arai sprema u svojim Mikuni restoranima u Americi dok je Sigo Nakamura pretvara u svoje japanske specijalitet u Kanadi.

Američko japanski restoran je sinoć nudio svoje sushi delicije na katu, dok je u prizemlju bio kanadski. Kod obojice sushi majstora ponuda slasnih zalogaje bila je izdašna. Svježa tuna je stigla iz kaveza farme Kali tuna, a vina iz Kraljevskih vinograda.

U trosatnoj degustaciji i druženju uz delicije od tune, sinoć je prije nastupa u zadarskom kazalištu uživao i Branko Đurić Đuro. On inače konzumira japansku hranu, a to što je sinoć jeo u Bastionu je kazao nam je fenomenalno.

Star Chefs, kako su u Kali tuna nazvali prezentaciju majstorija svojih gostiju od naše tune, privukla je i skupinu Dubrovčana. Njih šestorica stiglo je u Zadar upravo zbog Tuna, sushi&vine festivala iako im je u Gradu festa sv. Vlaha. Kako smo doznali od srdačnih gospara, oni već dvije godine putuju, druže se i opuštaju u potrazi za gastronomskim užitkom. U društvu im je i gastroenterolog. Prije Zadra bili su u Baranji, a prije toga u Bilbau i San Sebastianu.

Kali tuna je svima njima, a ponajviše  građanima Zadra priredili zanimljivu gastro večeru.