U sklopu programa „Tuna, Sushi & Wine festivalu" japanski masterchef Toshihiro Nakatsuji  održao je drugu godinu za radom  radionicu s budćim kuharima u hotelu Adriana.

Rezao je tunu demonstrirajući vještinu spravljanja sushija brojnim okupljenim novinarima i fotoreporterima, učenicima zadarske Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole i njihovim nastavnicima te svima koji su bili dio vrlo opuštenog događaja. I to u tolikoj mjeri opuštenog da je masterchef Nakatsuji, u želji da ideju sushija svi ponesu doma, zarolao par komada s pršutom i avokadom.

„Lijepo mi je ponovno biti u Zadru, a sretan sam što vidim i mnoga poznata lica od prošlog festivala. Nisu samo učenici na prošlogodišnjoj demonstraciji ponešto naučili od mene, naučio sam i ja puno novih stvari. Zaista sam presretan što ćemo i ove godine krenuti u novu kulinarsku pustolovinu", kazao je Nakatsuji i potom pojasnio što će novog demonstrirati u Zadru.

„Fokusirat ćemo se na umake koji su uz ostale namirnice za sushi dostupni i u Hrvatskoj, pa ih lako možete prirediti i u svom domu. Mogu se također kombinirati i s nekim hrvatskim receptima", poručila je 49-godišnja kulinarska zvijezda iz Japana. Prošle godine Nakatsuji je nakon povratka u Japan pred 16 milijuna ljudi, koliko ga prati na kulinarskom televizijskom show programu „Chichinpuipui", predstavio sve što je naučio u Zadru, a ove će godine stečena znanja prenijeti i na svoje kuhare, chefove i pomoćnike kako bi u duhu TSWF-a - razmijenio i oplemenio gastro iskustva.

Donedavno zadarski chef Damir Tomljanović, koji je otišao u opatijsku Bevandu, ali je u Zadru zbog tuna festivala,  prošle je godine kreirao dalmatinski sushi, također predstavljen u Japanu.Tomljenović je poželio što bolji festival, ugostiteljski standard i konačno lijepu sliku Zadra kao turističke destinacije.