Zadranin dr.sc. Jadran Perinić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje, proglašen je francuskim vitezom.

Rijetko, visoko odličje "Vitez nacionalnog reda za zasluge", odnosno "Chevalier de l Ordre National du Meritea", Periniću je dodijelio francuski predsjednik Francois Hollande zbog njegova značajnog doprinosa razvoju bilateralne suradnje između Hrvatske i Francuske, odnosno francuskog veleposlanstva u Hrvatskoj i DUZS-a za njegova mandata.

- Da sam izabran za ovo prestižno odlikovanje obavijestio me francuski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Philippe Meunier i moram priznati da me zateklo, ali i ugodno iznenadilo. Zahvalio mi je na izvrsnoj suradnji između DUZS-a i Veleposlanstva Francuske u Hrvatskoj za mog mandata što je zapravo priznanje ne samo meni, već i mojim suradnicima da smo dobro i profesionalno odradili svoj posao, rekao je Perinić koji je na čelo DUZS-a imenovan koncem siječnja 2012. godine.

Francusko odličje Vitez nacionalnog reda za zasluge, osim Perinića do danas je primilo svega nekoliko Hrvata, među kojima i jedan Zadranin. Riječ je o Josipu Skoblaru, nogometnoj legendi, jednome od najboljih hrvatskih i europskih nogometaša uopće, kojemu je francuski predsjednik visoko priznanje uručio u travnju prošle godine.