ZADAR - Zadarski župan Stipe Zrilić neslužbeno je predložio da se novi Maslenički most nazove po projektantu i bivšem HDZ-ovom ministru Juri Radiću koji je lani preminuo.

To je bila interna inicijativa ministarstvu i Hrvatskim autocestama kako bi odali počast i zahvalnost pokojnom Juri Radiću za zasluge u javno političkom i gospodarskom životu Republike Hrvatske, a i za zasluge u izgradnji novog Masleničkog mosta, pojašanjeno je iz Zadarske županije.

- U tijeku vojno redarstvene operacije Maslenica, 30. siječnja 1993. godine pokojni predsjednik RH dr. Franjo Tuđman položio je kamen temeljac na novi Maslenički most, a u tom projektu je između ostalih sudjelovao i pokojni Jure Radić. Uz njegovo svesrdno zalaganje projekt je i realiziran. Posebno napominjem da je novi Maslenički most tada odredio trasu buduće autoceste i probijanje tunela kroz Velebit što je vrlo važno za sveukupni razvoj zadarskog područja, izjavio je župan Stipe Zrilić.

Ako se taj prijedlog usvoji onda bi umjesto starog i novog Masleničkog mosta, koji je najviše zatvaran most na Jadranu zbog udara bure, imali Maslenički most i Most Jure Radića.