ZADAR - Otvaranje izložbe Olimpijska bajka Šime Fantela i Igora Marenića, bilo je jedno od najposjećenijih u Gradskoj loži, veliki društveni događaj. 

Izložba fotografija, video zapisa, nagrada, medalja te jedrilice Gisele s kojom su Šime i Igor osvojili olimpijsko zlato, pobudila je interes građana. Vidljivo je to i po knjizi dojmova onih koji su u Loži izbliza upoznali grandiozna postignuća zadarskih jedriličara. Među mnogim obožavateljima djela Fantela i Marenića i njihovog trenera Ede Fantela, našla se i klapa Intrade koja potpisuje svoju zahvalu zadarskim jedriličarima. Zadarski centar HRT zahvalio im je na susretljivosti, a svoju posvetu je upisao i doajen sportskog novinarstva Drago Marić. On ih prati od početka i cijeni ih kao sportaše ali još i više jer su veliki ljudi, napisao je Marić.

Danas je izložba u Loži bila tema zanimanja učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Učenice trećeg razreda fotografskih dizajnera dovela je u Ložu nastavnica Iva Grubić, koja im predaje kemiju fotografije. I dok je ona svojim učenicima prenosila kemiju motiva s fotografija pa im je objašnjavala kako su Šime i Igor poput braće, jedna od učenica s naučenim jedriličarskim vještinama, na pobjedničkoj jedrilici je demonstrirala težinu tog sporta.
Izložba Olimpijska bajka Šime Fantela i Igora Marenića bit će dostupna u Noći muzeja.