Nakon objave iz Benkovca,  koja je zajedno s fotografijom stigla od Darka Kovačevića, dobili smo komentar tamošnje gradske uprave:

"Uslijed kiše kao elementarne nepogode koja u pojedinim slučajevima može biti obilnija, a koje srećom nisu tako česta pojava u Benkovcu povremeno se dogodi da se voda zadrži na pojedinim lokacijama, posebice na parkiralištima ispred zgrada ali to traje izuzetno kratko. U Gradu Benkovcu imamo nekoliko parkirnih površina koje nisu asfaltirane ali napominjemo da se radi o površinama koje nisu u vlasništvu grada već se radi o površinama koje su privatne. Grad Benkovac redovito održava takve površine tamponiranjem te se iste nakon nekog vremena uslijed odrona zbog kiša i vožnje nanovo obnavljaju.

Ne stoje dakle navodi Darka Kovačića predsjednika Autohtone hrvatske stranke prava koji proziva Grad Benkovac, gradonačelnika Branka Kutiju i njegova zamjenika Svemira Vrsaljka da su oni odgovorni za poplave koje u Benkovcu nastaju uslijed kiša. I sam Darko Kovačić zna da se uvijek može obratiti gradonačelniku i zamjenicima za bilo koji problem, no po pitanju ove elementarne nepogode kao i posljedice koje ona uzrokuje, Darko Kovačić do sada nije imao upita niti primjedbi.

Napominjemo da u Gradu Benkovcu rade dva komunalna redara koji svakodnevno obilaze sve površine na području Grada Benkovca te se njima građani mogu uvijek obratiti te ukazati na određeni problem. Pritužbe i prijedloge mogu se uputiti komunalnim redarima u Gradsku upravu Grada Benkovca osobno ili putem telefona 023/684-880."