U nedjelju, 15. siječnja, povodom blagdana nebeske zaštitnice grada Zadra, sv. Stošije, gradonačelnik Božidar Kalmeta, kojem je jučer bio rođendan sa suradnicima, predsjednikom Gradskog vijeća, Živkom Kolegom, pročelnikom Radovanom Dunatovom, pročelnicom Ivanom Vanjak i pomoćnicom pročelnika, Snježanom Jurinić, posjetio je poglavaricu samostana, časnu majku Anastaziju Čizmin i koludrice benediktinskog samostana sv. Marije u Zadru.

Gradonačelnik Kalmeta i suradnici donijeli su cvijeće i prigodne darove, čestitali poglavarici samostana imendan i blagdan sv. Stošije i poželjeli njoj i sestrama sve najbolje u novoj godini.

Uz pjesmu i tople riječi dobrodošlice, benediktinke su gradonačelniku, među ostalim, darovale krunicu koju su same napravile od koštica ploda maslina te krunicu sv. Ivana Pavla II, a povodom 25. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske.

Nakon susreta s benediktinkama, gradonačelnik Kalmeta s pročelnicima i suradnicima, zajedno s brojnim građanima grada Zadra, prisustvovao je svečanom koncelebriranom misnom slavlju u zadarskoj prvostolnici, sv. Stošiji, koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u zajedništvu s drugim hrvatskim nadbiskupima.