Mala filozofija poziva na predavanje „Kako smo se crowdfundali i je li to rješenje za opstanak neovisnih medija u Hrvatskoj?" kojeg će u ponedjeljak, 16. siječnja 2017. godine u 18:00 u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar održati Ante Pavić, novinar i član uredništva neprofitnog portala Forum.tm.

Predavanje se održava u sklopu projekta „SISUMMA - Europska socijalna inicijativa za potporu manjinama kroz medijski aktivizam" kojeg provodi Udruga Mala filozofija. Smatramo kako su upravo neovisni mediji bitni za medijski aktivizam, kako za sve društvene teme, tako i za teme manjina.

Medij trećeg sektora Forum.tm je krajem studenog pokrenuo kampanju crowdfundinga preko platforme Indiegogo nakon što je ostao bez sustavne potpore Ministarstva kulture. Kako iza portala ne stoji nikakav moćan poduzetnik ili politička stranka, nego isključivo novinari, odlučili su se za pomoć obratiti jedinima za koje su znali da im mogu pomoći - čitateljima. Kampanja je iznenadila i same urednike i novinare Forum.tm-a budući da su u samo 24 sata uspjeli dosegnuti ciljani iznos od pet tisuća dolara.

Na predavanju će se govoriti i o medijskoj politici i mogu li mediji u Hrvatskoj - kako komercijalni tako i neprofitni - opstati bez suvisle medijske politike i sustavne institucionalne potpore države, odnosno, je li uspjeh Forum.tm-a rješenje za medije u Hrvatskoj.