U redakciju nam je stiglo priopćenje i fotografija Darka Kovačića, predsjednika benkovačke podružnice Autohtone hrvatske stranke prava. U priopćenju se osvrće na stanje u gradu nakon vremenskih neprilika. 

Priopćenje donosimo u cijelosti:

Benkovac je još jednom ostao pod vodom 13.01.2017. godine. Nakon jače kiše praćene olujnim jugom, poplavljene su ulice Benkovca, poplavljeni su prilazi u stambene objekte stambenih zgrada gdje žive građani i građanke Benkovca te se otežano kretati i odvoditi djecu u osnovne i srednje škole i dječje vrtiće jer je i prilaz prema školama i prilaz prema dječjem vrtiću poplavljen.
.
Nažalost ove poplave i potopljene ulice Benkovca nemaš kome prijaviti jer komunalnog redara u gradskom poglavarstvu grada Benkovca nije briga tako isto i policijske službenike nije briga i ne možeš ni njima prijaviti jer što god da im kažeš službenici u PP Benkovcu kažu da se obratimo u Zadar što je dugogodišnji problem svih mjerodavnih institucija u gradu Benkovcu.

Gorka istina je da gradonačelnika grada Benkovca gospodina Branka Kutiju i dogradonačelnika Benkovca gospodina Svemira Vrsaljka danas dana 13.01.2017. godine nisam niti vidio da su došli na posao u gradsko poglavarstvo Benkovca te ih tako ne možeš pravovremeno obavjestiti. Nažalost, ovaj dvojac živi u Zadru i godinama krše statut grada Benkovca te zakon i Ustav Republike Hrvatske koji jasno kaže da gradonačelnici i njihovi zamjenici moraju imati prebivalište na području grada u kojem su u službi a oni to zasigurno nisu jer redovno ne dolaze na posao niti žive na području grada Benkovca što je i veliki problem službenika lokalne policijske postaje u Benkovcu koji ih godinama štite radi viših interesa financijske prirode koje koriste za vlastite potrebe a u velikome su sukobu interesa .

Građani i građanke Benkovca nisu dobro prošli u ovome izlijevanju kišnice po ulicama grada Benkovca a najgore je kod dječjeg vrtića i tamo gdje nema sređene infrastrukture. Taj problem u Benkovcu muči nas 20. - tak godina. Žalosno.

Kao vijećnik mjesnog odbora za grad Benkovac savjetujem Vam dragi moji građani i građanke Benkovca da konkretnih rješenja nadležnih institucija u Benkovcu nema te za neki naredni zimski pljusak ili snježne padaline polako odustajem pa ako padaju velike padaline ostanite kući.