Jutros je u osnovnim školama u Zadru započelo drugo polugodište. Srednjoškolci će u klupe u ponedjeljak.

Revolt roditelja osnovaca koji se proteklih dana osjetio kroz medije, forume i društvene mreže rezultirao je danas znatno slabijim odazivom učenika.

Posebno je dvojbena stavka prema kojoj nastava započinje za sve učenike, osim onih koji su na skijanju.

Velik broj roditelja odlučio je tako jutros svoju djecu ostaviti u toplim krevetima. Kako je na našem Facebook profilu napisala jedna majka: "E pa i mi idemo na skijanje i krećemo baš u četvrtak".

Nazvali smo ravnatelja pojedinih škola i raspitali se za odaziv učenika.

U OŠ Zadarski otoci na Bilom brigu odaziv je oko 50%, kazao nam je ravnatelj Davor Barić.

U OŠ Stanovi učenici od 1. do 4. razreda su se odazvali u solidnom broju - između 70 i 80 posto.

- Sličan je odaziv u petim i šestim razredima, međutim kod sedmaša i osmaša je katastrofa. Ima razreda gdje je na nastavu došlo svega sedam do osam učenika, kazao nam je ravnatelj Markica Perić.

Od ravnatelja OŠ Šimuna Kožičića Benje Marka Marina saznajemo da je odaziv učenika iznad 50 posto.

- Od 485 učenika koji su trebali doći na nastavu u prvoj smjeni, stiglo ih je 251. Ima razreda gdje fale dva, ali i onih gdje je izostalo 12 učenika. 

Zadovoljna odazivom je  ravnateljica OŠ Krune Krstića u Arbanasima Jasminka Matešić.

- Odaziv se kreće od razreda do razreda u rasponu od 50 do 80 posto, odnosno imamo između 60 i 70 posto učenika na nastavi. Jedan dio djece je prema dojavi roditelja bolestan, njih možda desetak posto, tako da smo zadovoljni brojkama. U predmetnoj nastavi je za nijansu bolji odaziv nego u razrednoj, rekla je Matešić.