Biograda na Moru  slavi Dan Grada 15. siječnja, kada se obilježava blagdan Sv. Stošije, nebeske zaštitnice grada.

Svake godine se institucije grada Biograda i građani grada Biograda ujedine u želji da svoj dan proslave i prezentiraju na najbolji mogući način. Tako se u slavljeničkom vikendu osim Svečane sjednice koje gradonačelnik i predsjednica vijeća organiziraju za sve građane i goste Grada Biograda i gdje se osim osvrta na prethodnu godinu predstavljaju planovi za budućnost.

Za građane će biti organizirani različiti događaji: izložbe, smotre folklora, regate, turniri i još mnogo drugih zanimljivosti. To je prilika kako bi Grad posjetili iz prijateljskih gradova iz Europe s kojima Grad Biograd surađuje na raznim projektima iz EU fondova, ali i ujedno ostvaruje međunarodnu razmjenu iskustava.

Svečana sjednica povodom Dana Grada Biograda na Moru i blagdana Sv. Stošije ove godine se održava u petak, 13. siječnja 2017. godine, u 18  sati, u sportskoj dvorani Srednje škole Biograd na Moru. Na sjednici će svim nazočnima najaviti i prezentirati projekti koji su u tijeku izgradnje, ali i oni koji se uskoro počinju graditi.

Nakon službenog dijela, sve posjetitelje sjednice zabavljat će klapa Iskon te grupa Učiteljice. Zanimljivost ove sjednice svakako će biti atrakcija u obliku waterscreena i 3D mappinga gdje će se prikazivati čestitka gradonačelnika Ivana Kneza povodom Dana Grada i blagdana zaštitnice Biograda - Sv. Stošije. Hologram će prikazivati i Biograd kakav je nekad bio te Biograd kakav je danas, a ono najvažnije je da će prikazivati ostvarene projekte Grada Biograda te najavu novih projekata.

Nakon Svečane sjednice waterscreen će se prebaciti na rivu gdje će ga svi zainteresirani hologram moći vidjeti u starom portu i to u subotu i nedjelju od 17:30 do 22 sata.