ZADAR - Za razliku od Splita, gdje nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak u osnovnim i srednjim školama u Zadru je stanje podvojeno.

Osnovne škole, kojima je osnivač Grad Zadar u četvrtak, 12. siječnja nastavljaju sa školskom godinom, slijedeći upute bivšeg ministra obrazovanja Predraga Šustara, kojem je važniji bio tzv. Hrvatski tjedan skijaša nego li hrvatski obrazovni sustav.

U zadarskim srednjim školama, kojima je osnivač Zadarska županija, nastava počinje u ponedjeljak. Odluku o tome je donio aktiv ravnatelja srednjih škola, potvrdio nam je predsjednik Rade Šimičević, nakon što su krenule neprimjerene priče o skijanju i tome kome treba a kome ne opravdati nedolazak na nastavu 12. siječnja.

 

Na stranici MIOC-a, Gimnazije Franje Petrića, objavljeno je kako je odluku o tome donio Školski odbor 22. prosinca. Na službenim stranicama većine ostalih srednjih škola nema istaknute obavijesti o datumu početka drugog polugodišta. Učenici i nastavnici dobro znaju kada im završavaju zimski praznici. Zapamtit će to i osnovci koji će se u četvrtak vratiti u hladne škole u kojim će potrošnja ogrijeva biti nepotrebno veća.