Tomislav Karamarko tužio je za klevetu Božu Petrova, šefa Mosta, i Miru Bulja, saborskog zastupnika Mosta, potvrdio je Večernjem listu izvor blizak bivšem šefu HDZ-a. Karamarko je, doznajemo, Mostov dvojac tužio je zato što su ljetos u Zadru, tijekom predizborne kampanje, izjavili da je Karamarko otišao s mjesta predsjednika HDZ-a zbog kriminalnih radnji.

- Te njihove izjave objavio je Zadarski list, a Karamarko je protiv njih podnio tužbe na sudu u Zadru čim je to objavljeno. Neka sad izvole dokazati zbog kojih je to kriminalnih radnji Karamarko otišao, u kojim je on to postupcima obrađivan ako je bilo kriminala itd. - rekao je Večernjem listu izvor blizak Karamarku. Taj sugovornik smatra da su Petrov i Bulj sada u nezgodnoj situaciji jer ako im ne bude skinut imunitet ispast će da se boje suočavanja na sudu i dokazivanja navodnog kriminala, a ako dospiju do suda onda će imati problem sa dokazivanjem kriminalnih radnji. Karamarka zastupa zadarski odvjetnik Ive Brkić.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek potvrdio je da su jučer zaprimili Karamarkov zahtjev za skidanje imuniteta Petrovu i Bulju te da bi se sjednica MIP-a na kojoj će se o tome raspravljati mogla održati idući utorak.

Javnost je o slučaju obavijestio i saborski zastupnik Živog Zida Ivan Pernar koji je na svojem Facebook profilu objavio: "Sad su me zvali iz mandatno - imunitetnog povjerenstva da Karamarko tuži Bulja i Petrova za klevetu, budem streamao sjednicu tu, vjerojatno će biti u utorak."