U utorak u 15:16 sati Županijski centar 112 zaprimio je dojavu o ozlijeđenoj morskoj kornjači (želva) na plaži kod Karina Donjeg. O događaju je obaviješten nadležni veterinar koji je kornjaču prevezao do Veterinarske stanice Zadar. 

Kako javlja Zadarski list, stotinjak godina staru glavatu želvu pronašli su mještani koji su na tom dijelu obale skupljali ribu što ju ovih dana na obalu izbacuje jaka, mjestimično i orkanska bura. Zbog niske temperature životinja je bila omamljena pa je Ivica Čulina o pronalasku obavijestio zadarski Centar 112 nakon čega je pokrenut protokol o praćenju, dojavi i zbrinjavanju ugroženih vrsta u Jadranu. Na teren je izišao dr. Marino Mirčeta iz veterinarske ambulante Puntamika, koja se još prije tri godine uključila u međunarodni projekt Network for the Conservation of Cetaceans and Sea Turtles in the Adriatic (NETCET) i ošamućenu "staricu" tešku preko 130 kilograma terencem dovezao u Zadar. On se prosječno desetak puta godišnje susretne s ovim rijetkim morskim životinjama, no veliku poput ove, koju je nazvao Melita, kaže da ne pamti.

Kornjača je u dosta lošem stanju te će se sutra transportirati u Pulu u Centar za oporavak morskih kornjača, javljaju iz ŽC112.